Tegen Windturbines!

Een groot punt van zorg is de bouw van hoge windturbines in het Maasdal en het gebied net over de grens in België. Voor de VVD zijn deze landschapsvervuilende windmolens op de beoogde locaties geen acceptabele oplossing. Zolang er alternatieven zijn, en die zijn er volop, is de bouw van windmolens in Eijsden-Margraten voor de VVD niet bespreekbaar.

Net over de grens bij Mesch zijn er plannen voor de bouw van 6 grote exemplaren. De VVD is van mening dat ons gemeentebestuur  in deze kwestie te afwachtend is en te weinig in staat tot afstemming met de gezaghebbers aan de andere kant van de grens. Dit kan en moet beter!


Daarom hebben onze raadsleden vrij recent contact opgenomen met onze tweede-kamerleden in Den Haag en samen overlegd over de mogelijkheden tot bezwaar. Inmiddels heeft de Waalse regering de vergunning vo

or deze 6 windturbines afgegeven. Wij zullen ons gemeentebestuur vragen om bezwaar aan te tekenen tegen deze vergunning en dat verzoek ook doen in Den Haag.
Persoonlijk kan ook iedere Nederlandse burger bezwaar maken tegen de afgegeven vergunning. Dit kan tot uiterlijk 24 januari met een aangetekende brief met bewijs van ontvangst. Het moet gebeuren met een speciaal formulier wat u aantreft onder onderstaande link: https://wallex.wallonie.be/files/medias/4/3080.pdf. Uw bezwaar moet verstuurd worden ter attentie van de Directeur-Generaal, Directoraat-Generaal, Operationeel voor Landbouw, Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, Avenue Prince de Liège 15, 5100 Jambes, België. 



Ieder bezwaar kan helpen. Wij bevelen deze mogelijkheid van harte aan. Wij blijven ook alert op de procedure voor o.a. de biomassacentrale in Lixhe. Ons kandidaat raadslid Roger Bastiaens weet hier veel over, neem gerust contact met hem op: rmm.bastiaens@gmail.com