Aftrap Gemeenteraadsverkiezingen 18 september 2021

Onder een stralend zonnetje met een grote opkomst werd een begin gemaakt naar de aanloop van de raadsverkiezingen volgend jaar. In een goede sfeer kon men tijdens de wandeling met elkaar kennis maken.

Wijnboer Pierre Gubbels nam ons mee naar twee wijndomeinen aan de rand van Noorbeek. Zijn interessante verhalen over wijn, struiken, hoeveelheid flessen en vooral de prijzen maakten ons al direct nieuwsgierig naar de smaak van deze Chardonnay en Pinot Gris wijnen. Vooral de wijnliefhebbers onder ons konden niet wachten, maar moesten nog even geduld hebben. Pierre nam ons ook mee naar het centrum van het gezellig dorp Noorbeek. Daar vertelde hij hoe de bouw van vele huizen en hotel onder zijn beheer had plaats gevonden. Hoe een en ander daar uit de grond is gestampt is een pluim waard.

 

Daarna nam oud-wethouder (VVD) Jean Demollin het stokje over en gingen richting de school van Noorbeek. Daar wonen nu statushouders. De VVD heeft in de raad daar een motie voor ingediend om er nieuwbouw te plegen. In het plan zijn senioren- en starterswoningen, maar ook huisvestiging voor de statushouders opgenomen. In de raad werd deze motie niet omarmd. Wel kwamen de wethouders Custers en Dreessen bij de volgende raasvergadering hier op terug en willen nu gaan kijken naar ons plan. Zoals in alle kernen is ook de nood in Noorbeek om woningbouw hoog.

 

Na alle nuttige informatie was een tijd om een kijkje te nemen in de prachtige tuin waar veel kunst te zien was. De kunstliefhebbers liep het water bijna uit de mond. Vooral bij het zien van enkele stukken van Odile Kinart, Sjaak Smetsers en Sjra Jacobs kon de dag niet meer stuk. Dat dacht men, nee de beloofde wijn kwam nog op tafel. Pierre Gubbels had niets te veel gezegd over zijn topwijnen. Tenslotte had de bekende slager/traiteur  Nuijts uit Noorbeek zijn best gedaan om ons van broodjes te voorzien. Onder het genot van Limburgse vlaai kwamen allerlei ideeën op tafel hoe we een en ander moeten gaan aanpakken naar de aanloop van de verkiezingen. Het was mooi om te zien en te horen dat iedereen een mening en meedacht.

 

Dank aan Pierre Gubbels, Jean Demollin en campagneleider Wim den Os.

 

Volgende bijeenkomst is de ledenvergadering 13 oktober. Daar ontvangt ieder lid een uitnodiging van het regiobestuur voor. Verder is belangrijk om al te noteren de fotoshoot zaterdag 6 november om 10.00 uur in de Raetskelder.