Niets gebeurd?

Niets gebeurt?

Gemeenteraad 10 december

De voorstellen van het College blijven vrijwel allemaal gebaseerd op het Bestuursakkoord van de coalitie: kritische toetsing van de plannen en de geluiden van de oppositie blijven vooraf in de kiem gesmoord? Of is het wellicht op basis van de ingebrachte kritiek in november nog kans iets van de voorgekookte plannen bij te stellen?

Nee hoor wat EML betreft niet: EML achtte het tijd om bij het begin van de Gemeenteraadsvergadering van 10 december een verklaring voor te lezen. Bedoeld wellicht als reactie op de kritiek die tijdens de begrotingsbespreking door ondermeer de VVD is ingebracht. We zagen en hoorden verongelijkte blikken en boze woorden, die onze kritiek van een paar weken terug niet weerlegde. Maakt de gapende kloof alleen maar dieper. De deur voor een gesprek is daarmee voor onze neus dicht gegooid.

Met de goed onderbouwde voorstellen rondom GGD, Gezondheidsbeleid, Jeugdbeleid, BOA-inzet en het initiatief van de ondernemers in Eijsden kunnen we volmondig instemmen.

Bij de huizenplannen van Banholt en St. Geertruid vielen onze vragen samen met die van het CDA: prima aanpak met perspectief voor onze inwoners.

Het voornemen van EML en CDA met betrekking tot de aanleg van een 300 meter lang fietspad – kosten €300.000,-- (!): € 1000 per strekkende meter! - waarvan nut en noodzaak niet is aangetoond – sterker nog: afgeraden door deskundigen en politie - hebben we bespreekbaar gemaakt en is de ‘here zij lof’ geannuleerd.