't Sprinkelke (*)

‘t Sprinkelke (*)

 

Met enige verwondering de afgelopen De Etalage het bericht van EML gelezen over de parkeerproblematiek in Eijsden? Dat heet: ombudspolitiek.

EML vindt het blijkbaar nodig om een uitvoerige toelichting te geven over het eigen gedrag en dan is dat meteen reden om even recht op te gaan zitten.

 

Het idee om te gaan parkeren in de uiterwaarden in Eijsden komt van een aantal ondernemers zo blijkt. Dat idee is met enige aplomb gelanceerd door EML in de Gemeenteraad voor de zomervakantie. Deze ‘oplossing’ is een groot aantal inwoners in het verkeerde keelgat geschoten. Ze hebben hun gram kenbaar gemaakt in de gemeenteraad met een fors pakket handtekeningen. Dat is schrikken. EML is immers de zelfbenoemde lokale volkspartij voor de mensen van Eijsden. Meteen reageren op voorstellen door wie dan ook is geboden door deze partij en klakkeloos - zo men wil: blind - wordt deze en dergelijke signalen in de gemeenteraad ingebracht. Kijk eens: wij staan voor onze mensen! Oei! Blijkt een ander deel van het volk er toch onvrede mee te hebben. Dat kan natuurlijk niet: alle stemmen tellen. Om toch iedereen tevreden te stellen is de hoognodig tijd dat ‘kool en geit’ gespaard worden met een uitvoerig artikel. Ombudspolitiek van de eerste orde. In Den Haag is daarom recentelijk een tweetal wethouders naar huis gestuurd. Wellicht kent men het begrip ombudspolitiek niet? Ombudspolitiek en cliëntelisme liggen dichtbij elkaar.


(*) Titel is met instemming van Jean Brandts ontleend aan diens periodieke collum in het Dagblad De Limburger en betekent 'waterdruppeltje/waterspatje'