Fractienieuws februari 2019

Buitengewoon Buitengebied, Zonnepanelen, Vliegveld en nieuwe vergaderstuctuur

·        Buitengewoon Buitengebied: in gesprek met burgers. De opgave blijft goed opletten wat er in de samenleving gebeurd en kijken of er geluisterd wordt door een open blik van de gesprekspartners gebaseerd op wederzijds respect voor elkaars opvattingen, standpunten, inbreng. Aanvankelijke zorgen over de bereidheid om vooraf ingenomen standpunten aan te passen - in de aanloop zijn tegenstellingen opgepoetst tussen gebruikers, beheerders, bewoners, bezoekers - niet in de laatste plaats door negatief papegaaien op sociale media of tijdens gespreksavonden – zijn merendeels weggenomen. Constructieve gespreksdeelnemers zochten samen uitweg en oplossingen. Conclusie: een beloftevol toekomstbeeld voor ons prachtig buitengebied en uitstekend draagvlak voor de aanpak van een complex en ingewikkeld vraagstuk.

 

·        De VVD-fractie blijft zich inzetten voor verenigingen en (kleine) ondernemers en is opgetogen over de uitbreiding van de duurzaamheidsregeling (zonnepanelen).

 

·        Vliegveld Beek vervult een cruciale rol in de ontwikkeling van Zuid-Limburg en verdient een luchthavenbesluit gebaseerd op een gewogen belangenafweging. Samen met de andere partijen in de Gemeenteraad blijven we de Provincie hierin ondersteunen.

 

·        Positief staan we als VVD bij het aanpassen van de vergaderstructuur overeenkomstig de afspraken bij de start van de nieuwe raadsperiode met als inzet de lokale overheid opener en toegankelijker te maken. Een eerste stap die beslist smaakt naar meer.

 

VVD Eijsden-Margraten wenst iedereen mooie en gezellige carnavalsdagen!

 

Vragen aan VVD-raadsleden: jweling@ziggo.nl of ger.willems@planet.nl