Jean Thomassen

Mijn naam is Jean Thomassen, ik woon in Margraten en ben geboren in Bemelen. Ik ben getrouwd, heb drie dochters en vijf kleinkinderen. Sinds 2018 ben ik actief burgerraadslid voor de VVD.  Ik ben bestuurslid bij de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Eijsden-Margraten die de ‘hoeskamers’ en de informele zorg regelt. Daarnaast vervul ik nog enkele bestuursfuncties bij kleinere stichtingen.


Ik groeide op in een boerengezin. Daarom draag ik de vele boeren in onze gemeente een warm hart toe. Onze boeren zijn hardwerkende ondernemers waar we trots op moeten zijn. De komende jaren komen ze voor uitdagingen te staan, waarbij ze onze steun verdienen. De vernieuwing van de agrarische sector met behoud van ons mooie landschap hebben mijn volle aandacht.

Het verenigingsleven in onze dorpen is bijzonder, mensen hebben daardoor nog echt een band met elkaar. Zelf speel ik al jaren basklarinet bij Harmonie Concordia uit Margraten. Verenigingen en vrijwilligerswerk moet de gemeente dus steunen en stimuleren, het is voor mij het cement in onze gemeenschap. Mensen voelen zich betrokken bij elkaar en bij hun dorp.


De afgelopen vier jaar heb ik me ook ingezet voor woningbouw voor starters en senioren. Dit begint nu vorm te krijgen op verschillende plekken, maar moet de komende vier jaar nog beter. Onze jeugd en onze ouderen moeten in hun dorp een fijne en geschikte woonplek kunnen vinden.



Waar sta ik voor:

-         Eerlijk en efficiënt bestuur met een klantvriendelijke loketfunctie

-         Respect voor onze ouderen en kansen voor onze jeugd

-         Dorpen waar het leven veilig en goed is

-         Een goede balans tussen landbouw, toerisme en natuur in ons buitengebied


Waar wil ik mij voor inzetten:

-         Minder “onnodige” regels voor ondernemers en burgers

-         Steunen en stimuleren van ons verenigingsleven

-         Geschikte woningen voor onze jeugd en senioren

-         Steunen van vernieuwing voor de agrarische sector en op het gebied van duurzaamheid

-         Een goed onderhouden en veilige openbare ruimte