Jan Weling

Streeft u ook naar een ondernemende samenleving waarin mensen meer blijken te kunnen dan ze zelf dachten? Vindt u het ook belangrijk dat alle mensen de vrijheid hebben en de verantwoordelijkheid nemen om hun leven te leiden zoals zij en hun directe omgeving dat zelf wensen? Wilt u net als ik dat Eijsden-Margraten een gemeente is die zorgt voor een prettige en veilige woon-, werk en leefomgeving met schone straten, waar onze kinderen veilig naar school kunnen en waar onze ouderen dicht bij hun naasten op liefdevolle zorg kunnen rekenen? Bent u met mij van mening dat iedereen mee moet kunnen doen en op steun kan rekenen als het even tegenzit? Gunt u onze lokale bedrijven – en zeer zeker onze boeren - voldoende ruimte om aan de slag te blijven?

Dan ben ik graag ook uw vertegenwoordiger in de Gemeente Eijsden-Margraten en vraag ik u uw stem uit te brengen op de VVD lijst 4 nummer 1

 

In de dertig jaar dat ik Gronsveld, Savelsbos en omgeving als mijn thuis heb mogen beschouwen, heb ik veel veranderingen van dicht bij meegemaakt: een betere samenleving maak je samen. Niemand heeft alle wijsheid in pacht en wie niets doet, kan ook niets fout doen. Een heleboel zaken in onze gemeente gaan goed, maar heel veel kan ook heel veel beter. Daar samen respectvol aan werken vormt mijn inzet in het gemeentebestuur. Met uw steun ga ik me sterk maken voor een nog beter Eijsden-Margraten.

 

Ik ben geboren en getogen Limburger en betrokken inwoner van Gronsveld, actief in het verenigingsleven van Gronsveld en Rijckholt als erevoorzitter van de Koninklijke Harmonie Gronsveld en oud-voorzitter van het Gemeenschapshuis Gronsveld, sectie Historie van Grueles, kookgek, fervent kunst- en cultuurliefhebber, enthousiaste wandelaar, afgestudeerd politicoloog (Vredesvraagstukken), nu gepensioneerd en voor die tijd onder meer directeur Stedelijke Muziekschool Maastricht en werkzaam in het stadhuis van Maastricht als Bestuursadviseur, pelgrim van Gronsveld naar Santiago de Compostella, Europa-liefhebber en wereldburger. Getrouwd en vader van twee kinderen en trotse opa van vijf kleinkinderen.


 

Ik sta voor:


  • Wederzijds respect voor elkaars meningen en overtuigingen en stopzetten van het breed uitmeten van verschillen en afschuwelijke toonzetting in het publieke debat,
  • Realisme in denken en doen, in discussie en debat,
  • Minder regels en administratieve betutteling en integer en toegankelijk bestuur,
  • Onze jeugd en hun ambities,
  • Ruimte voor muziek en sport op scholen,
  • Woonruimte voor onze jeugd en ouderen,
  • Het werk van onze vrijwilligers,
  • Krachtig verenigingsleven en koesteren van tradities en gebruiken,
  • Werken aan een duurzame leef- en werkomgeving voor bestaande en toekomstige generaties
  • Aanpak van de eenzaamheid en doorbreken van dreigende isolement van mensen,
  • Zorg voor ouderen.